Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Sander De Keere over zijn nieuw mini-album Primitive Structures

blijf verwonderd!

ma 24 jan. - 3:23

Componist Sander De Keere noemt zichzelf “Composer Contemporary minimal classical music”. Zijn naam kan misschien bekend in de oren klinken want hij is ook KLARA-presentator. Naar aanleiding van zijn mini-album Primitive Structures dat op vrijdag 21 januari uitkwam, wordt hij verwelkomd bij Olav Grondelaers op dinsdag 25 januari. Ontdek zijn debuutplaat Primitive Structures in Music Matters.
Sander De Keere

Op vrijdag 21 januari bracht de Gentse componist en muzikant zijn eerste album uit met W.E.R.F. records KAAP; Primitive Structures gaat op zoek naar wat minimal music vandaag kan betekenen. Sander De Keere keert in zijn werk terug naar eenvoud en reflecteert in zijn muziek over de moderne tijdsgeest. Hij plaatst zichzelf in de new minimal music beweging en noemt Philip Glass, Steve Reich en John Cage als rolmodellen voor zijn muziek. Hij schrijft voor televisie, theater en voor podcasts en daarnaast is hij presentator bij Klara. Enerzijds is hij componist, anderzijds is hij uitvoerend musicus. Hij balanceert hierbij tussen herhaling en meditatie, tussen muziek als proces en muziek als vertellend medium.

Primitive Structures

Met de single Con Moto die al uitkwam in december, laat Sander De Keere ons voor een eerste keer kennismaken met wat minimal music volgens hem inhoudt. Met zijn Primitive Structures hoopt hij moderne verwachtingen van wat muziek is en hoe het moet klinken te doorbreken en mensen een vorm van rust te laten vinden. Voor Fading Notes werkte hij samen met violiste Ciska Vandelanotte en voor Con Moto met pianiste Emmy Wils en hoornist Guillaume Michiels. De andere drie nummers speelde hij zelf in op piano, harmonium of electronics. Zo nam hij enerzijds afstand, maar maakte hij ook deel uit van de uitvoering. Sander De Keere creëerde dit album omdat de mens er volgens hem nood aan heeft. Met Primitive Structures spoort hij aan om terug te keren naar de essentie, open vormen, vrijheid en ervaring.

Op 19 maart staat een concert in Das Haus te Brussel op de planning.

Meer informatie over Primitive Structures vind je hier.

Herbeluister hieronder het gesprek met Sander De Keere in Music Matters.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet