Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Scala

Scala 7 mei 20u: La Damnation de Faust

klassieke muziek

za 7 mei - 18:00

Een ‘légende dramatique’ van Hector Berlioz naar Faust van Goethe in de vertaling van Gérard de Nerval, vanuit de Opéra Bastille in Parijs met Jonas Kaufmann als Faust, Bryn Terfel als Méphistophéles en Sophie Koch als Marguerite. Philippe Jordan dirigeert.

La Damnation de Faust van Hector Berlioz wordt meestal in concertante versie gebracht. Het werk heeft een wat hybride vorm, iets  tussen opera en oratorium, Berlioz noemde het uiteindelijk een légende dramatique. Toen het bij de première in 1846 in Parijs flopte, was de componist ontroostbaar. Begrijpelijk want het is een meesterwerk met een buitengewoon beeldende en gevarieerde orkestratie, schitterende melodieën voor de zangers zoals D'amour l'ardente flamme van Marguerite of Nature immense van Faust, earcatchers zoals de Hongaarse mars in het eerste bedrijf of de Hellerit aan het einde. 

In deze uitvoering schittert  Jonas Kaufmann als Faust en laat zijn tenor subtiel klinken in de lichtere aria's, het baritonale timbre waardoor hij zo uniek is bloeit open in de dramatische scènes. Basbariton Bryn Terfel is een gedroomde duivel en Sophie Koch bewees al eerder (in Werther) dat ze een magisch duo vormt samen met Kaufmann. Philippe Jordan bewijst de kleurrijke partituur van Berlioz alle eer.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet