Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

'Sex, Lies and Audiotapes'

blijf verwonderd!

zo 29 apr. - 16:00

Op zondag 29 april kon u luisteren naar het eerste deel van een nieuwe reeks : De Castraten. Het fascinerende verhaal van de castraatzangers die hun stempel hebben gedrukt op de ontwikkeling van de opera. Download nu alle afleveringen gratis als podcast!

In de 17de eeuw, de tijd van de grote barokoperas, waren deze zangers echte supersterren. Waartoe deze mannen met hun stem in staat waren, is vandaag nauwelijks voor te stellen.  Je zou ze misschien kunnen vergelijken met hoge sopraanstemmen, maar niet helemaal. Ze hadden bijvoorbeeld een longinhoud waarmee ze zelfs de hoogste noten langer konden aanhouden dan welke sopraan ook.  Dat moet een ongelofelijke sensatie geweest zijn. De Italiaanse castraten toonden dan ook hun kunsten op alle grote Europese podia, werden met applaus, roem en rijkdom omhangen…

Maar uiteraard was er ook een keerzijde aan het verhaal.  Daan Esch vertelt  het u allemaal in geuren en kleuren.

Daan Esch is auteur van de roman met de titel ‘Stem’ die vorig jaar verscheen. Een roman waarin castraten een belangrijke rol spelen. Voor zijn research voor die roman verdiepte hij zich helemaal in de boeiende en soms tragische biografieën van de beroemde castraten uit de 17de eeuw. En  al die levensgeschiedenissen hebben een paar dingen gemeen : ‘Sex, Lies and Audiotapes’.  Tenminste zo vat Daan Esch het zelf samen. 

Zondagavond 13 mei 2018 kan u vanaf 18 uur live naar de 3de aflevering luisteren via Klara, Klara.be en de Klara-app.

Heeft u aflevering 1 of 2 gemist. Dan kan u die herbeluisteren via klara.be en de Klara-app en na uitzending zal u daar ook de derde aflevering kunnen vinden.

Maar alle afleveringen zijn ook beschikbaar als gratis podcast, via iTunes en via RSS.
Klik hier en neem een kijkje op podcast.klara.be voor meer informatie over het downloaden van podcasts via iTunes en RSS.

Of u kan de 3 afleveringen via de audiospeler hieronder beluisteren of downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet