Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Spontaniteit en kinderlijke speelsheid als inspiratie voor nieuw solo album van pianiste Işıl Bengi

blijf verwonderd!

wo 26 jan. - 0:36

Turks/Belgische pianiste Işıl Bengi heeft een nieuw solo album uit. 'Terre de Jeu' is een ode aan spontaniteit, kinderlijke speelsheid en vrijheid. Işıl Bengi in Music Matters op woensdag 26 januari 2022.
pianiste Işıl Bengi

Pianiste Işıl Bengi bracht begin 2020 haar eerste solo cd uit. Toen ze volop met die concerttournee bezig was, kwam de lockdown en werden alle concerten geannuleerd. Gelukkig kwam er al snel een nieuw project op haar pad. Voor "Clara Haskil, prélude et fugue", een theatervoorstelling over het leven van de Roemeense pianiste Clara Haskil, dook Işıl in de biografie en muzikale wereld van Haskil. Dit inspireerde haar voor haar tweede solo cd, Terre de Jeu. Met composities van tijdsgenoten (op Schumann na) van Haskil creëert Bengi een album waarin spontaniteit en kinderlijke speelsheid centraal staan. 

Terre de Jeu, het nieuwste album van pianiste Işıl Bengi, kan je via deze link bestellen. Tickets voor het album release concert op 1 februari vind je hier

Herbeluister het gesprek in Music Matters.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet