Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Steiger - The New Lady Llama

jazz

ma 12 apr. - 8:47

Steiger is een Gents pianotrio bestaande uit Gilles Vandecaveye (toetsen), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums).
Steiger - The New Lady Llama

Wie?

Steiger is een Gents pianotrio bestaande uit Gilles Vandecaveye (toetsen), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums). In 2017 winnen ze de prijs voor jong jazztalent (Gent Jazz Festival) en in een mum van tijd bouwde Steiger een stevige reputatie op binnen de Belgische muziekscene. Ondanks hun jonge leeftijd hebben deze jongens al een invloed op de generatie muzikanten na hen en als trio speelt Steiger een belangrijke rol in The New Wave of Belgium Jazz. Zij belichamen een eigen stem in het rijtje bands als STUFF, De Beren Gieren, Echoes Of Zoo, Donder en The Milk Factory.  Op 9 april verscheen hun derde full-album: The New Lady Llama. Het is een plaat die voor hen een logisch vervolg is op hun EP Brick Smoke Basement (2020) met dat verschil dat de in die plaat overheersend minimalistische toets nu plaats maakt voor een dolle trip doorheen elektronica en hyperkinetische beats.

Wat?

Qua sound en intensiteit is The New Lady Llama in zekere zin een breuklijn t.o.v. vroeger werk. Maar inzake kleurenpalet en songs is er duidelijk continuïteit en evolueert deze plaat organisch uit de voorgaande. Steiger functioneert als een creatief brein, steeds in ontwikkeling en out of the box.

Waarom?

De 9 eigen composities nemen je mee in 9 verschillende tijdzones. Voor Steiger is jazz meer een mentaliteit dan een genre. Hun ideeën zijn geen one shot toevalstreffers maar vloeien voort in een continu groeiproces. Een opwindende plaat boordevol ongebreidelde nieuwsgierigheid voor donkere grooves, ondersteund door een sensibele lyriek die afgewisseld wordt met opruiende passages en weelderige melodielijnen. En dit alles voorzien van een brutale rafelrand, luister maar naar Absolution of a French Fry.

Steiger valt op door hun opmerkelijke verbondenheid, een kameraadschap die steunt op een oneindige zin naar het ongekende. Daarnaast laten deze jonge musici zich elk afzonderlijk opmerken in zeer uitlopende projecten waarbij ze steeds de meer avontuurlijke flank van de jazz opzoeken. Het zijn een voor een muzikanten die volledig in het NU staan.

Praktisch?


Uitvoerder: Steiger

Titel: The New Lady Llama

Label: ‎Sdban Records

Joris Preckler
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet