Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Stiff Upper Lips

Stiff Upper Lips

Stiff Upper Lips - Aflevering 2

blijf verwonderd!

ma 9 okt. - 1:59

In de tweede aflevering van Stiff Upper Lips, wordt de legendarische gereserveerdheid van de Engelsen onder de loep genomen. Ook beschikbaar als podcast!

De term 'stiff upper lip' kwam verassend genoeg uit Amerika overwaaien. Daar werd het begrip al in de 19de eeuw gebruikt om een stoïcijnse houding aan te duiden. De Engelse geschiedenis en cultuur staan bol van verwijzingen naar dat gedrag. Zoals de zeeheld sir Francis Drake die eerst zijn spelletje 'bowls' wilde afwerken, toen hij vernam dat de Spaanse Armada het Kanaal opvoer. Monty Python liet in de humoristische film 'The Life Of Brian' een kruisigingsscène eindigen met mannen die vrolijk 'Always look on the bright side of life' floten. Het past er perfect bij. Net als bij de oervaders van het emotieloos gedrag, de Spartanen, is flegmatieke humor belangrijk. 

Abonneer u op deze podcast via iTunes en/of RSS of herbeluister de integrale tweede aflevering via onderstaande audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet