Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Stiff Upper Lips

Stiff Upper Lips

Stiff Upper Lips - Aflevering 3

blijf verwonderd!

zo 15 okt. - 4:00

De Brexit heeft ook verborgen motieven. Veel heeft o.a. te maken met de manier waarop de Engelsen aan politiek doen. Ook beschikbaar als podcast!

Het parlement van het Verenigd Koninkrijk beschouwt zichzelf als de moeder van alle parlementen. The House of Commons of England, de voorloper van het huidige Lagerhuis, ontstond al in de 13de eeuw. Liefhebbers van tradities kunnen er dan ook hun hart ophalen. Dat parlement, met zijn nadruk op vrijheid en open debat, mag ook gezien worden. Ook al donderen de brokken eraf en is die democratie wat schots en scheef. Want in Europese ogen is het Britse meerderheidsstelsel niet helemaal democratisch. Aan de andere kant heeft het nog nooit een dictatuur teweeg gebracht. Dat kunnen niet alle grote Europese landen beweren.

Abonneer u op deze podcast via iTunes en/of RSS of herbeluister de integrale derde aflevering via onderstaande audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet