Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Streuvels

Streuvels

Streuvels aflevering 1

blijf verwonderd!

wo 29 sep. - 9:07

Wie was Stijn Streuvels als schrijver? Hoe zag zijn eeuw eruit en hoe zag hij er zelf uit voor zijn kleinkind Leentje Vandemeulebroecke en voor haar man Ludo Simons, die hem één keer ontmoette. Jeroen Cornilly van het Letterenhuis illustreert de indrukken met foto's die in het archief zijn bewaard.
Stijn Streuvels door Modest Huys

Karel Platteau vertelt waar Streuvels vandaan kwam en hoe deze kleermakerszoon eerst bakker en dan schrijver werd. Op zijn schrijverskamertje in de bakkerij in Avelgem schreef Streuvels zijn eerste verhalen en roman.

In de omgang kon Streuvels wat nors en terughoudend overkomen. Voor een radio- of televisie-interview gaf hij niet thuis. Ook publieke eerbetuigingen zou Streuvels tot op late leeftijd niet of eerder laconiek in ontvangst nemen. Zijn begrafenis bracht evenwel een massa mensen op de been.

Acteur Bruno Vanden Broecke leest Streuvels. Verder zijn in deze aflevering ook kenner Toon Breës en auteurs Monika Van Paemel en Patrick Lateur te horen. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet