Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Laatste kans: schrijf je nu in voor Supernova 2024, dé wedstrijd voor jonge kamermuziekensembles

ma 18 sep. - 9:47

In 2024 gaan een elftal Belgische organisaties uit de wereld van de klassieke muziek voor de tiende keer op zoek naar jonge, veelbelovende kamermuziekensembles: de Supernova’s. Wil jij in de voetsporen treden van onder meer het Desguin Kwartet, Goggles of Koi Collective? Schrijf je dan nu in en win eeuwige roem én airplay op Klara en Musiq'3. Als dat geen boost voor je carrière is!
Supernova 2023

What's in a name?

Supernova is een aanmoedigingsprijs die jonge artiesten naamsbekendheid en speelkansen schenkt: een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière. Ervaren programmatoren selecteren jaarlijks twee Belgische kamermuziekensembles. Deze twee Supernova’s winnen een concerttournee doorheen België met een aftrap tijdens Klarafestival 2024. Daarnaast krijgen Supernova’s volop media-aandacht van zowel Klara als Musiq’3 en maakt een van de finalisten kans op een publieksprijs en een cd-opname uitgereikt door Beeldenstorm vzw.

hoe deelnemen?

Inschrijven kan tot en met 30 oktober 2023 via deze website. Op basis van de ingezonden video’s worden acht kamermuziekensembles geselecteerd voor de halve finale op 14 december 2023 in CC Strombeek. Vier kamermuziekensembles stoten door naar de finale op 21 januari 2024 in DE SINGEL. Daar kroont de jury twee finalisten tot Supernova’s van 2024.

Schrijf je nu in voor Supernova 2024

spread the word

spread the word

Ken jij ensembles die in aanmerking komen, studenten die staan te popelen om hun eerste stappen te zetten in hun muzikale carrière, ...? Maak de wedstrijd mee kenbaar door affiches op te hangen, een bericht te delen op sociale media, of door de digitale flyer door te sturen. Het nodige materiaal vind je in de Supernova-perskit. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet