Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

The Brontës

blijf verwonderd!

di 11 sep. - 6:00

200 jaar geleden werd de Britse schrijfster Emily Brontë geboren. Emily kwam uit een literair nest. Haar zussen Charlotte en Anne schreven ook. En hun broer Branwell schilderde en dronk maar vond daartussen toch ook tijd om wat op papier te zetten. Emily’s meesterwerk is Wuthering Heights, Charlotte werd wereldberoemd met haar roman Jane Eyre en Anne schreef The Tenant of Wildfell Hall.
Kristien Hemmerechts met een afdruk van het Brontës-schilderij

Drie meesterwerken uit de Engelse literatuur. Als kinderen waren de vier heel hecht met elkaar verbonden. Die jeugdige verbeelding was de start van hun literaire creativiteit. Ze groeiden op in het huis van hun vader die de dominee was van Haworth in Yorkshire Maar het gezin kende ook heel veel tragiek. Hun moeder stierf jong, net als hun oudere zussen. Zelf zouden ze ook veel te jong sterven. Emily was bijvoorbeeld amper 30.

Kristien Hemmerechts kiest 14 citaten uit het werk van de Brontës. Stukken tekst die zowel hun diepste zielenroerselen, de Zeitgeist als hun familieleven blootleggen. Van Charlottes verpulverende liefde voor haar Brusselse leraar Monsieur Heger tot de verwoestende ravage die tuberculose in hun dorpje Howarth aanrichtte. 

Beluister alle afleveringen hieronder of in de Klara-app!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet