Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

The Eddy

klassieke muziek

wo 20 mei - 9:32

Op Netflix kan je nu The Eddy streamen, een nieuwe fictieserie waar we bij Klara met speciale aandacht naar kijken. Niet alleen omdat de reeks zich in een jazzclub afspeelt, maar ook omdat Oscarwinnaar Damien Chazelle enkele afleveringen regisseert. Lieven Trio kent de serie en vraagt zich in Espresso af of The Eddy de hoge verwachtingen weet waar te maken.
The Eddy

De serie speelt zich af in Parijs, waar jazzpianist Elliot mede-eigenaar is van jazzclub 'The Eddy'. De zaken lopen slecht, en daar bovenop blijkt mede-uitbater Farid ook nog eens betrokken te zijn bij louche praktijken. Toch is de serie volgens Lieven Trio geen klassiek misdaadverhaal omdat The Eddy een caleidoscopisch portret geeft van de jazzclub en de mensen die er werken. Elke aflevering draait namelijk om een ander personage uit de club waarmee je elke keer een nieuw perspectief krijgt op het verhaal.

Voor Trio werkt deze caleidoscopische aanpak echter niet altijd even goed. Zo leidt het tot zenuwachtige cameravoering en een te losse opbouw van het verhaal. Dat betekent niet dat The Eddy niet weet te raken, vooral de derde aflevering waarin een begrafenis langzaam uitmondt in een feest is een kippenvelmoment.

Je kan de reeks vergelijken met een jazznummer waarin een paar geniale solo's zitten

— Lieven Trio

Ook de soundtrack wordt door Trio geroemd. De jazzoptredens krijgen in de serie de aandacht en ruimte die ze verdienen en daarnaast zijn de acteurs ook nog eens bijzonder muzikaal. Zo is Joanna Kulig, de Poolse actrice die in The Eddy de zangeres van de band speelt, ook echt een geschoolde zangeres en is Randy Kerberis naast pianist ook de componist van de soundtrack. Daarmee voelt de reeks aan als een echt jazzconcert.

The Eddy is te zien op Netflix.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet