Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

The Killing of Two Lovers: "Die film blijft in je hoofd spoken."

kunst & cultuur

wo 26 mei - 10:17

'The Killing of Two Lovers' is een nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Robert Machoian. Het is zijn eerste soloproject. “Soms bots je opeens op een prachtige film, en dit is er eentje die ik iedereen van harte kan aanraden”, vertelt filmjournalist Jeroen Struys.
The Killing of Two Lovers is het eerste soloproject van Machoian.

In tegenstelling tot wat de titel doet uitschijnen, gaat de film niet over moord en doodslag. “De openingsscène toont dan wel een man die in bed een pistool op zijn vrouw richt, maar wat daarna volgt, is geen moordzaak. 'The Killing of Two Lovers' gaat over een relatiedrama en een koppel dat op scheiden staat. Mij deed de film een beetje denken aan ‘Marriage Story’, de film die onlangs op Netflix verscheen. Het verschil daarmee is wel dat deze film geen rechtbankdrama is. De personages leven op het arme Amerikaanse platteland en hebben geen geld voor dure advocaten. Dat schept dus een heel ander kader.”

De eerste scène van de film zorgt ervoor dat het verhaal je in de greep houdt, vertelt Jeroen Struys. “Door die titel en de eerste scene, zit er wel een soort dreiging doorheen de film die je op je qui vive houdt. Je bent als kijker steeds op je hoede omdat de stoppen van de man wel eens zouden kunnen doorslaan. Misschien is dat wel het gevoel dat je hebt als je relatie op de klippen loopt.”

De personages leven op het arme Amerikaanse platteland en hebben geen geld voor dure advocaten.

— Jeroen Struys

'The Killing of Two Lovers' speelt zich af op het Amerikaanse platteland, maar dan exclusief de mooie zonsondergangen en panoramische beelden die soms in andere films naar boven komen. “Het gaat hier eerder om een soort uitgestrekt en anoniem braakland.”

De film duurt maar 90 minuten, een stuk korter dan veel recente films. “Ik hou er wel van als een regisseur durft zeggen dat alles verteld is in 90 minuten, en dan ook gewoon kan stoppen. Het deed me denken aan kortverhalen waarin geen woord of beeld te veel in voorkomt.”

Beluister hier het gesprek met Jeroen Struys:

The Killing of Two Lovers is online te huur op Proximus, Sooner, Dalton en Cinemabijjethuis.be.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet