Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: The Original Soundtrack met Clara De Decker & Robin Broos

The Original Soundtrack met Clara De Decker & Robin Broos

'The Original Soundtrack' herdenkt Maestro Ennio Morricone met playlist

blijf verwonderd!

di 6 jul. - 12:14

Een jaar geleden stierf de Italiaanse componist Ennio Morricone, hij was dan 91 jaar. Robin Broos - co-presentator van The Original Soundtrack en auteur van het gelijknamige Klaraboek - stelde een playlist samen met de prachtige muziek van de Maestro.
Ennio Morricone

‘Waarom beginnen jullie altijd alleen maar over die westerns’, snauwde een misnoegde Ennio Morrione wel eens. De Italiaanse componist werd dan wel wereldberoemd met een handvol spaghettiwesterns. Zelf gruwelde hij ervan, en met reden. Bij leven schreef hij de muziek voor meer dan 500 films en televisieseries.

Deze playlist zoekt het midden tussen de loungemuziek van onder meer ‘Slalom’ (1965) en ‘Ruba al prossimo tuo’ (1968), fucky tracks uit ‘I malamondo’ (1964) en ‘Così Come Sei’ (1978), en een paar usual suspects uit ‘The Good, The Bad & The Ugly’ (1966) of ‘The Untouchables’ (1987). Beluister ook zeker het nummer ‘Le Due Stagioni Della Vita’ dat de Maestro schreef voor ‘Les deux saisons de la vie’ (1975), een film van de Belgisch-Egyptische regisseur Samy Pavel.

The Original Soundtrack - het boek - is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts, ligt nu in de boekhandel en is te bestellen op theoriginalsoundtrack.be. Meer over filmmuziek op de Instagram-pagina.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet