Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Trio Aries en Desguin Kwartet zijn de SUPERNOVA's van 2020

klassieke muziek

vr 7 feb. - 0:56

Na een uiterst spannende finale in de Kamermuziekzaal van BOZAR werden Trio Aries en het Desguin Kwartet geselecteerd als Supernova’s van 2020. Trio Aries sleepte daarnaast een cd-opname in de wacht en het Desguin Kwartet won de publieksprijs ter waarde van € 1000.
SUPERNOVA 2020

In de kamermuziekzaal van BOZAR vond op 2 februari de finale van SUPERNOVA 2020 plaats. Vier ensembles presenteerden elk een programma van 30 minuten.

Trio Aries (violiste Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens) en het Desguin Kwartet (violisten Wolfram Van Mechelen en Ludovic Bataillie, de altvioliste Rhea Vanhellemont en de cellist Pieter-Jan De Smet) overtuigden het meest. Trio Aries met een uiterst gevoelige uitvoering van Sjostakovitsj’ Eerste pianotrio en het Desguin Kwartet door de met veel spelplezier omgezette Drie stukken voor strijkkwartet van Stravinsky en het Molto adagio sempre cantante doloroso van Lekeu.”

SUPERNOVA is een initiatief van diverse partners uit de muzieksector met als doel ondersteuning te bieden aan jonge, professionele kamermuziekensembles. Jaarlijks kronen ervaren programmatoren uit de klassieke muziekwereld twee Belgische kamermuziekensembles tot Supernova’s.

Trio Aries en het Desguin Kwartet trappen op 29 maart, de slotdag van Klarafestival 2020, om 11u00 hun concerttournee af in de Studio van BOZAR.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet