Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Verdwijntijd: een unieke concert-performance rond burn-out

blijf verwonderd!

wo 29 sep. - 11:28

Luitiste Sofie Vanden Eynde creëert met 'Verdwijntijd' een autobiografisch concert. Een persoonlijk muzikaal relaas over een maatschappelijk vraagstuk dat ons allemaal aanbelangt: wat als de maatslag van het leven hapert?
luitiste Sofie Vanden Eynde

November 2016. Luitiste Sofie Vanden Eynde is bang dat haar hart zal stoppen met kloppen. Haar dokter zet de diagnose in drukletters op papier: burn-out. Ze is een uitgebrand huis. Ze stopt met spelen. Bijna een jaar lang.

Vandaag maakt ze de balans op. Haar snaren spreken anders nu: de stilte tussen de noten heeft aan betekenis gewonnen. Verdwijnen in de tijd boezemt haar niet langer angst in. Sofie vat haar ervaringen met burn-out in een recital tussen ruis en helderheid, verwarring en stilte, wanklank en harmonie.

Auteur Annemarie Peeters zoekt woorden voor Sofies tocht naar het nulpunt en terug. Actrices Katelijne Damen en Caroline Daish lenen hun stem aan Sofies innerlijke dialoog. De subtiele, naar stilte hengelende klanken van componist Vladimir Gorlinsky haken zich aan Sofies relaas vast. De fragiele troost van de luit is wat overblijft. Altijd. 

Bron: Bozar

Meer info over de voorstelling op zondag 3 oktober vind je via deze link.

Herbeluister het interview in Music Matters.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet