Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Verschilmaker Dirk Proost uitgelicht

blijf verwonderd!

za 12 dec. - 11:01

In het teken van De Warmste Week licht Klara een persoon uit die met behulp van muziek zijn medemens ondersteunt. Winnaar van de Iedereen Klassiek prijs Dirk Proost is zo een man, gewapend met instrumenten en een achtergrond in het muziekveld onderzoekt hij onder andere hoe muziek als universele taal voor iedereen een ondersteuning kan bieden of een platform voor communicatie kan vormen.
Dirk Proost

Proost werkt met gedetineerden, mensen met communicatieve problemen of andere beperkingen. Op deze manier wakkert hij de communicatieve vaardigheden aan, versterkt hij zelfvertrouwen en sensitiviteit en zorgt hij ervoor dat mensen ten volste kunnen openbloeien. We volgen Dirk Proost in het multifunctionele sociale centrum Iona terwijl hij een deel van zijn werking toelicht.

Ik probeer bij iedereen de kunstenaar, de muzikant tevoorschijn te halen.

Wil je ook mee het verschil maken of wil je mensen bedanken die voor jou het verschil maken? Ga naar de website van De Warmste Week.

Deze video werd gemaakt door Emiel Raeymaekers en Josianne Tas.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet