Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Verwilderd - de meest toegankelijke roman van Richard Powers

kunst & cultuur

za 6 nov. - 1:22

Een nieuw ecoverhaal van Richard Powers

Wie?

De Amerikaanse schrijver Richard Powers (° 1957) schrijft duizelingwekkende boeken waarin hij literatuur, wetenschap en maatschappelijke thema's met elkaar verknoopt. Bekende boeken zijn Tot in de hemel, De echomaker en Orfeo. Zijn roman Het zingen van de tijd werd in 2021 door componist Kris Defoort verwerkt tot een opera voor De Munt.

Wat?

'Verwilderd' is de 13de roman van Powers. Net als in zijn vorige roman, Tot in de hemel, draait dit boek rond de ecologische uitdagingen. Het gaat over de astrobioloog Theo Byrne, die het leven op andere planeten onderzoekt. Naast de uitdagingen die zijn academische carrière met zich meebrengt, staat hij alleen voor de zorg om zijn autistische zoontje. Na het overlijden van zijn moeder, een milieu-activiste, is het kind geobsedeerd door de klimaatproblematiek. Theo zoekt oplossingen in een experimentele neurologische therapie.

Waarom moet u dit lezen?

Dit is niet alleen het kortste, maar ook het meest toegankelijke boek van Richard Powers. Onder het fictieve verhaal schuilen heel wat verwijzingen naar de realiteit, die makkelijk te decoderen zijn. Zo is er een activiste die doet denken aan Greta Thunberg en is er een president die erg op Donald Trump lijkt.

Praktisch?

Verwilderd van Richard Powers is verschenen bij Atlas Contact

Beluister hier het gesprek met Geert Lernout over dit boek in Pompidou

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet