Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Viva Verdi

Viva Verdi! Aflevering 3: La Traviata

blijf verwonderd!

ma 12 jul. - 6:45

Midden in de storm die zijn relatie met Giuseppina Strepponi ontketent bij zijn vader in Le Roncole, schrijft Verdi aan het slotstuk van zijn ‘populaire trilogie’. La Traviata is gebaseerd op de roman ‘La dame aux camélias’ uit 1848 van Alexandre Dumas fils. De courtisane Violetta Valéry maakt van het leven een feest: minnaars bij de vleet, drinkvrienden en veel geld. Maar dan wordt ze verliefd op de jonge Alfredo.
La Traviata

La Traviata is een opera met eigentijds thema over een dure prostituée die gedwongen wordt om de enige man van wie ze ooit gehouden heeft op te geven en vervolgens aan tuberculose sterft. Uit angst voor een fiasco verplaatst de directie van het theater La Fenice de actie naar de 17de eeuw.
Dat  fiasco komt er toch:de volslanke vertolkster van Violetta is volstrekt ongeloofwaardig in de rol van terminale tbc-lijdster.  Verdi houdt in La Traviata de 19de eeuwse bourgeoismaatschappij een genadeloze spiegel voor. 17de eeuwse kostuums of niet, het verhaal komt hard aan.
Samen met Michel Dutrieue, Johan Uytterschaut en Sylvia Broeckaert duiken we onder in de wereld van een demi-mondaine in het Parijs van de 19de eeuw.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet