Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Vrienden en rivalen van Rossini

klassieke muziek

do 21 jan. - 11:28

Amici en Rivali

Wie?

De Amerikaanse tenoren Lawrence Brownlee en Michael Spyres kozen sprankelende duetten en scènes van Rossini. 

Wat?

Bel canto van de bovenste plank. Niet alleen wat het repertoire betreft, maar ook op het vlak van de uitvoering. Rossini kon destijds in Napels op twee echte sterzangers rekenen : Andrea Nozzari and Giovanni David. De 2 Amerikaanse tenoren doen dat op deze cd anno 2021 nog eens over. En hoe!  

Waarom moet u dit horen?

Is een cd met alleen maar vocaal vuurwerk van Rossini niet teveel van het goede? Soms wel, maar niet hier. Naast het vocale vuurwerk is er ook heel wat ingehouden passie en meeslepende emotie. Lawrence Brownlee en Michael Spyres zijn begenadigde Rossini-zangers die niet alleen leven van hun duizelingwekkende versierkunsten (muzikaal dan), maar evenzeer een warm en teder verhaal kunnen vertellen. En het is net dat dubbele kunnen, stemtechnisch en dramatisch, dat van deze cd een intens en opgewekt gebeuren maakt. Je hebt als luisteraar respect voor hun uitgepuurd professionalisme (vergeet de nodeloze overdrijvingen die je soms hoort in de muziek van Rossini, Rossini zingen zonder hem te begrijpen ook) en je voelt hoe Brownlee en Spyres die muziek door en door begrijpen en juist aanvoelen. Het is een vocaal feest zonder pretentie, met klasse, meeslepend, grappig, uitbundig en emotioneel. Een Rossini-recital dat eens om de zoveel jaren uit de lucht valt. Een cadeau bij de start van het nieuwe jaar 2021. Onbetwistbaar voor Rossini-fans, maar evenzeer een perfecte introductie voor wie bij de muziek van Rossini nog steeds het gevoel heeft dat er geen evenwicht is tussen inhoud en verpakking. Niet twijfelen dit keer! Rossini is je vriend, niet je rivaal. 

Praktisch? 

Rossini: Amici e Rivali (uitgave Erato)

Michael Spyres (tenor), Lawrence Brownlee (tenor), Tara Erraught (mezzo), Xabier Anduaga (tenor)

I Virtuosi Italiani o.l.v. Corrado Rovaris

Mark Janssens 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet