Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Waar ligt België?

kunst & cultuur

zo 17 jul. - 7:19

Probeer eens de staatsstructuur van België uit te leggen aan een buitenlander. Veel succes! Hoeveel parlementen zijn er weer? En hoeveel ministers? En wat is de hoofdstad van Vlaanderen? Of van Wallonië? Als een doorsnee inwoner van België het nog niet uitgelegd krijgt, wat moet een toerist er dan wel niet van denken. Espresso doet een poging en duikt in brieven en dagboeken van beroemde buitenlandse schrijvers.
Charles Baudelaire

Schrijvers die wel eens passeerden in België. Omdat ze op doorreis waren, op de vlucht of gewoon zochten naar een fijne plek waar helder bier werd geschonken en lekker gegeten. Charles Baudelaire ging in Brussel tevergeefs op zoek naar een fris wijntje. En Alexandre Dumas, die in Vlaanderen werd bekeken als Waal en in Wallonië als Vlaming.

In 1858 besloot Dumas om via België naar de Rijn te trekken. In België ontmoette hij de koning, bezocht hij Brussel, Waterloo, Antwerpen, Brugge en Mechelen. En in Luik kwam hij in Hôtel d'Albion terecht.

Zo maken we deze week elke ochtend een nieuwe uitstap: naar Brussel, Brugge, Antwerpen, Oostende en Luik. Telkens met de eerlijke en verrassende blik van een buitenlandse schrijver.

Een reeks van Kenneth Berth.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet