Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Wagners Lohengrin in een bruisende muzikale interpretatie in Opera Vlaanderen.

blijf verwonderd!

vr 21 sep. - 8:40

De enscenering van David Alden is een beproefd recept want al succesvol gebleken in Londen in het ROH voorbije zomer. “What you see is what you get” bij Alden en hij slaagt er als geen ander in om grote massa’s op het toneel overtuigend neer te zetten. Een glansrol is dan ook weggelegd voor het koor van Opera Vlaanderen en het orkest speelt de pannen van het dak bezield door de toekomstige nieuwe muziekdirecteur Alejo Pérez.

De vertolkers Craig Colclough en Iréne Theorin in de rollen van Telramund en Ortrud geven een enorme vaart aan de voorstelling vooral in het tweede deel. Liene Kinça zet een gaaf roldebuut neer als Elsa en we onthouden voor altijd de naam van de invaller van de avond: de bas Wilhelm Schwinghammer die niet alleen een grote zanger is maar ook een grote muzikant, in alle bescheidenheid aan de pupiter terwijl de zieke Thorsten Grümbel toch zijn rol als koning Heinrich acteert.  

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet