Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Wandelen door Het Verdriet van België

kunst & cultuur

di 13 mrt. - 9:59

In 1983, enkele maanden na het verschijnen van Het Verdriet van België' maakte Hugo Claus samen met Cees Nooteboom een wandeling door Kortrijk en omstreken. Ze bezochten plekken uit het boek en toetsten de fictie aan de realiteit. Radiomaker Bob De Groof maakte geluidsopnames van deze wandeling, die hij verwerkte in een reeks op Radio 2. Die opnames zijn nu herwerkt tot een echte audiowandeling, waarmee u zelf op stap kan in het gezelschap van deze twee grote schrijvers.

deBuren en de stad Kortrijk gaven naar aanleiding van de vijfendertigste verjaardag van Het verdriet van België, in samenwerking met VRT, De Bezige Bij en Hugo Clauscentrum (Universiteit Antwerpen), aan radiomaker Eva Moeraert de opdracht om het universum van het hoofdpersonage Louis Seynaeve opnieuw tot leven te wekken in een audiowandeling, waarin Hugo Claus zelf, samen met gewaardeerde vriend en collega-schrijver Cees Nooteboom, de hoofdrol speelt.

Eva Moeraert ging met de bestaande opnames aan de slag en verrijkte ze met fragmenten uit de roman, voorgelezen door Wim Opbrouck, en verbond de plaatsen met elkaar in een echte stadswandeling. Jessie De Caluwe, die in 1983 ook Het Vertoon presenteerde, is gids van dienst.

Vanaf zondag 18 maart is de wandeling gratis te downloaden. Meer informatie daarover vindt u hier of hier.

Maar u kan ook als eerste deze wandeling maken op 18 maart om 10u30 in het gezelschap van de échte Cees Nooteboom en ook o.a. Jan Vanriet, Kevin Absilis en andere vrienden en kenners van Hugo Claus. Tickets hiervoor kan u hier bestellen.

Hieronder hoort u een fragment uit de originele radioreeks van Bob De Groof.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet