Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara on Tour

We trekken door het land met Klara on Tour!

blijf verwonderd!

do 4 jun. - 7:30

Een concertmarathon met en bij Klara’s grootste partners, om de zomer feestelijk in te zetten! In deze bizarre tijden wil Klara – mét haar grootste partners uit de muzieksector - toch voor een feestmoment zorgen bij de start van de zomer. Daarom presenteert Klara: ‘Klara on Tour’ op zondag 21 juni, van 10 tot 18 uur.
Klara on Tour

On tour

Bij het begin van een zomer zonder grote festivals als MA in Brugge en Laus in Antwerpen, willen Klara en de betrokken partners een muzikaal feest organiseren. Op zes locaties in Vlaanderen en Brussel worden in samenwerking met elf partners uit de muzieksector concerten van ongeveer een half uur georganiseerd, met muzikanten van bij ons. Hiermee sluiten Klara en de partners aan bij de actie #ikluisterbelgisch.

De tour start in Brussel (Bozar, i.s.m. Klarafestival), gaat over Antwerpen (deSingel), en Gent (De Bijloke), terug naar Brussel (de Munt in Bozar). Vervolgens een retourtje Antwerpen (AMUZ) - Brugge (Concertgebouw, i.s.m. MA Festival) - Antwerpen (deSingel, i.s.m. Opera Ballet Vlaanderen en Muziektheater Transparant), om te eindigen in Brussel (Flagey).

De verschillende huizen en geannuleerde festivals stellen een gevarieerd programma samen. Het repertoire gaat van oude muziek, over opera en jazz tot hedendaagse muziek. Volgende artiesten hebben zich geëngageerd:

  • Trio Aries (piano), Supernova-winnaar 2020 (Klarafestival - Festival van Vlaanderen Brussel in Bozar)
  • Percussiekwartet Ictus (deSingel)
  • Gwen Cresens Quartet (accordeon) (De Bijloke)
  • Solisten van de Munt (Bozar)
  • Zefiro Torna & Annelies Van Gramberen (AMUZ - Festival van Vlaanderen Antwerpen)
  • Lieselot De Wilde (sopraan), Peter Verhelst (gitaar) en Sofie Vanden Eynde (luit) (MA Festival en Concertgebouw Brugge)
  • Leden van Koor Opera Ballet Vlaanderen en Lore Binon (sopraan) & Wim Henderickx (percussie) (Opera Ballet Vlaanderen en Muziektheater Transparant i.s.m. HERMESensemble in deSingel)
  • Black Flower (jazz) (Flagey)
     

On air & online

Het festival wordt aangestuurd vanuit de Klara-studio in Brussel, door Lut Van der Eycken en Nicole Van Opstal, die daar ook gasten zullen ontvangen.

De marathon is niet alleen te beluisteren op Klara en via de Klara-app, maar ook te bekijken via livestream op klara.be, de Klara-app en het muziekplatform Pickx van Proximus (online en tv-kanaal).

Later volgt een samenvatting op VRT NU en/of canvas.be.

Klara on Tour, zondag 21 juni 10 – 18 uur

I.s.m. AMUZ, Bozar, Concertgebouw Brugge, De Bijloke, deSingel, de Munt, Flagey, Klarafestival, MA Festival, MuziektheaterTransparant, Opera Ballet Vlaanderen en Proximus Pickx.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet