Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Win tickets voor Memento Mori en Faun

blijf verwonderd!

do 12 sep. - 14:26

De Vlaamse topchoreograaf Sidi Larbi Cherkaoui komt terug naar Brussel met een uniek dubbelprogramma : "Memento Mori" en "Faun". De kans om twee iconische werken op één avond te leren kennen, gebracht door Ballet Vlaanderen.
Memento Mori en Faun

In “Memento Mori” staat Cherkaoui stil bij wat we achterlaten als we dood zijn, wat er overblijft van een dierbare. Om uiting te geven aan die duizelingwekkende gedachte bedient de choreograaf zich van complexe spiraalfiguren. Hij brengt verschillende genres samen en laat klassiek ballet de confrontatie aangaan met tango, voortgedreven door een soundscape van de Franse popartiest Woodkid.

“Faun” is de vernieuwde versie van het wereldberoemde werk van de Russische danser Vaslav Nijinski. Cherkaoui brengt zijn alternatieve kijk op de mythische solo uit 1912. Een voorstelling over het seksuele ontwaken, over de dualiteit in de mens en de confrontatie met zijn dierlijke aspecten. Met muziek van Debussy en Nitin Sawhney.

Meer info: www.crique-royal-bruxelles.be

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet