Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lennert Baerts: "Topsporter zijn is het belangrijkste geweest voor mijn muziekcarrière."

Lennert Baerts: "Topsporter zijn is het belangrijkste geweest voor mijn muziekcarrière."Jazz

Lennert Baerts was vijf toen zijn vader thuiskwam met de oudste sax van de harmonie. "Mijn vader heeft me dan getoond hoe ik mijn vingers moest zetten en zo ben ik blijven proberen. Met jingles als The Pink Panther. Het heeft toch nog twee jaar geduurd voor ik wist waar de do stond." Al zijn vrije tijd ging naar muziek, tot hij ging profvoetballen. "Ik had toen wel veel tijd om naar muziek te luisteren. En door het luisteren is de fascinatie voor muziek eigenlijk alleen maar gegroeid."
© Jordi Koninx

Lennert Baerts

Lennert Baerts is nog maar 24, maar hij is nu al aan zijn tweede carrière bezig. Als profvoetballer stond hij in het doel van KRC Genk, maar na een blessure, moest hij het voetbalveld achter zich laten. Niet langer in de goal... maar wel op het podium. Want hij stortte zich op zijn muziekcarrière, als saxofonist en componist. En daarmee scoort hij duidelijk ook! Hij stond op het podium met heel wat grote jazzmuzikanten en eind vorig jaar bracht hij niet 1 maar 2 debuutcd’s uit.

Maar alles begon met Charlie Parker!

Portret Lennert Baerts

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.