Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Leonard Nolens: luxe cassette + cd

Leonard Nolens: luxe cassette + cdKunst & Cultuur

Het is donderdag 27 december 1979. Leonard Nolens is tweeëndertig, heeft net zijn vijfde dichtbundel gepubliceerd en begint een dagboek. Tien dagen later blijkt dat in deze notities hoog spel wordt gespeeld: 'De angst dit boek te verliezen. Het is momenteel mijn reden van bestaan. Het is mijn leven zelf.'
Leonard Nolens: luxe cassette + cd

Leonard Nolens: luxe cassette + cd

In Dagboek van een dichter zijn de dagboeken verzameld die Nolens tussen 1979 en 2007 schreef. Ze geven een beeld van de besognes en inspiratiebronnen, de ergernissen en passies van de dichter die we in Manieren van leven aan het werk zien. Manieren van leven bundelt alle achttien tusse 1975 en 2011 gepubliceerde titels en is zodoende de zesde, zeer vermeerderde, volledig herziene editie. Deze vormt met Dagboek van een dichter het royale tweeluik van eenzelfde passie: poëzie. Beide kloeke verzamelbundeld verschijnen ter gelegenheid van Nolens' zeventigste verjaardag eenmalig in een luxe cassette, samen met de cd 'Leonard Nolens leest Leonard Nolens - een keuze uit het VRT-archief'.

ISBN 978 90 214 0630 5 | NUR 306 en 321 - Querido

Leonard Nolens

Leonard Nolens werd zeventig in 2017, goed voor een speciale uitzending op Klara. Dichten was voor hem altijd al een manier van leven. Over dat leven vertelde hij vrijuit tijdens een drie uur durend programma. Naar aanleiding van de uitreiking van het diploma van doctor honoris causa, hebben we deze uitzending tot een podcast herwerkt.

Presentatie: Nicky Aerts

Samenstelling: Gudrun De Geyter

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via nolens@klara.be