Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Les Abbagliati viert feest in Music Matters

Les Abbagliati viert feest in Music MattersBlijf verwonderd!

Het Brusselse barokensemble bestaat 10 jaar en dat vieren de vijf boezemvrienden met een allereerste cd. Sopraan Soetkin Elbers en fluitist Sien Huybrechts nemen ons mee naar het verleden en nu van Les Abbagliati.

Les Abbagliati

Voor vele kamermuziekensembles begint het vaak tijdens de studiejaren aan een conservatorium. Dat was voor de muzikanten van Les Abbagliati niet anders! Cellist Ronan Kernoa, blokfluitist en continuospeler Dimos De Beun, violist Annelies Decock en fluitist Sien Huybrechts vonden elkaar en niet veel later kwam sopraan Soetkin Elbers erbij. Met hun opvallende producties als Aliens in London, La Victoire Amoureuse, en (Alors) on danse ! zette het barokensemble zich doorheen de jaren op de Europese kaart.

Hun tiende verjaardag vieren ze met hun eerste cd die bij het label Ramée zal verschijnen. Les Abbagliati blijft trouw aan de barokmuziek, maar de repertoirekeuze is opvallend: op de cd staan onder meer twee cantates van de Spaans-Italiaanse componist Emanuele d’Astorga die nog nooit eerder zijn opgenomen!

Sien Huybrechts en Soetkin Elbers bij Olav Grondelaers
06/10/20 Sien Huybrechts en Soetkin Elbers van Les Abbagliati

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.