Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Liefde en chocolade

Liefde en chocoladeKunst & Cultuur

Op zondag 10 september start op één de nieuwe reeks Tytgat Chocolat, waarin acteurs met een mentale beperking van Theater Stap schitteren naast vaste waarden uit de tv-wereld. Regisseur Filip Lenaerts en acteur Gert Wellens kwamen langs bij Espresso.
Still uit Tytgat Chocolat (via een.be)

Still uit Tytgat Chocolat

Tien jaar geleden kwam regisseur Filip Lenaerts in contact met Theater Stap, een gezelschap van acteurs met een mentale beperking. Hij was onmiddellijk verrast door hun talent en ging samen met artistiek leider Marc Bryssinck aan de slag. Veel kleine projecten en filmpjes later komt het resultaat van hun samenwerking op tv: Tytgat Chocolat!

De reeks is een mix van romantische komedie en roadmovie, en focust op het verhaal van Jasper Vloemans. Hij werkt als inpakker in de fabriek Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina. Zij heeft Kosovaarse roots en wordt uitgewezen... Het begin van een onverwachte reis! 

Tytgat Chocolat is vanaf 10 september 7 zondagen lang te zien op één, om 21.20 uur. 

Op maandag 23 oktober kan u op één om 21.30 uur kijken naar een documentaire over hoe de reeks tot stand kwam, met alle verhalen van achter de schermen. 

Krijgt u er honger van? Vanaf 11 september kan u de speciale Tytgat Chocolat -truffels kopen! Per verkocht doosje gaat er 50 cent naar de vzw Downsyndroom Vlaanderen.

Meer info op de website van één.

Tytgat Chocolat in Espresso

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker

Samenstelling week: Els Van Hoof
Samenstelling weekend: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.