Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Liefde zonder grenzen

Liefde zonder grenzenKunst & Cultuur

Theatermaakster Barbara Claes trouwde twee jaar geleden met haar Indische man in Indië. Op 12 maart 2020 vloog ze terug naar België, zonder man. Alle visumaanvragen en procedures voor gezinshereniging werden plots nog complexer door corona. En daarbij kwam ook: hoe leg je zoiets als België uit aan je nietsvermoedende Indische lief? Daarover maakt ze nu de theatermonoloog 'Honey, I'm real, I exist'.
affichebeeld 'Honey, I'm real'

"Als je zo in de lucht hangt, dan begin je plots heel anders naar uw eigen land te kijken"

In Honey I’m real I exist doet Barbara Claes alle exacte feiten van haar persoonlijke verhaal uit de trouwdoeken. In dit geval is dat een saree. Het werkproces van haar voorstelling zal gelijk lopen met de visumprocedure. Gaandeweg ontvouwt het stuk zich naar een bij elkaar gepuzzeld wereldbeeld. Tegelijkertijd zal ze haar biografie en de geschiedenis van België reconstrueren aan de hand van een zelfgemaakte toeristengids.

De voorstelling is een productie van theatergezelschap Lucinda Ra en gaat donderdag in première in de Vooruit in Gent en daarna nog op tournee.

Teaser 'Honey, I'm real, I exist' van Barbara Claes

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.