Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieselot De Wilde: "Ik knutsel graag!"

Lieselot De Wilde: "Ik knutsel graag!"Blijf verwonderd!

Sopraan Lieselot De Wilde doet ons bij het begin van 2021 wegdromen naar een muzikale wereldreis. Haar videoproject Around The World in 72 Songs is ondertussen toe aan het tweede seizoen. Ze maakt voor elk filmpje ook haar eigen stop motion-animatie!
Lieselot De Wilde

Lieselot De Wilde

Voor Around the world in 72 Songs liet sopraan Lieselot De Wilde zich inspireren op het boeiende levensverhaal van journalist Nellie Bly (1864-1922). Ze wordt gezien als een van de beroemdste vrouwen uit de journalistiek. Twee grote verhalen brachten haar die eer. Ze veinsde een psychische toestand om een reportage over een psychiatrische instelling in New York te schrijven en toen haar carrière een vogelvlucht nam, besloot Nellie Bly een reis rond de wereld te maken. Die reis duurde 72 dagen en dat was toen goed voor een wereldrecord.

Lieselots andere compagnon de route is een draaiorgel dat ze zelf bespeelt. Ondertussen konden we op haar YouTube-pagina genieten van liederen uit Tsjechië, De VS, Argentinië, Uruguay, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Griekenland.

Beluister het volledige fragment via Klara Select

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.