Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieselot De Wilde opent het nieuwe jaar van Music Matters

Lieselot De Wilde opent het nieuwe jaar van Music MattersBlijf verwonderd!

Sopraan Lieselot De Wilde doet ons bij het begin van 2021 wegdromen naar een muzikale wereldreis. Haar multimediale project Around The World in 72 Songs is ondertussen toe aan het tweede seizoen. Waarheen Lieselot ons meevoert, dat vertelt ze in Music Matters.

Lieselot De Wilde brengt de wereld dichterbij met haar project Around The World in 72 Songs

Voor Around the world in 72 Songs liet sopraan Lieselot De Wilde zich inspireren op het boeiende levensverhaal van journalist Nellie Bly (1864-1922). Ze wordt gezien als een van de beroemdste vrouwen uit de journalistiek. Twee grote verhalen brachten haar die eer. Ze veinsde een psychische toestand om een reportage over een psychiatrische instelling in New York te schrijven en toen haar carrière een vogelvlucht nam, besloot Nellie Bly een reis rond de wereld te maken. Die reis duurde 72 dagen en dat was toen goed voor een wereldrecord.

Lieselots andere compagnon de route is een draaiorgel dat ze zelf bespeelt. Ondertussen konden we op haar YouTube-pagina genieten van liederen uit Tsjechië, De VS, Argentinië, Uruguay, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Griekenland. Het tweede seizoen opent met Dis, quand reviendras-tu? van de Franse zangeres Barbara.

4/01/2020 Lieselot De Wilde - Around the World in 72 Songs

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.