Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieven Trio over 20th Century Women

Lieven Trio over 20th Century WomenKunst & Cultuur

1979, in Santa Barbara, Californië. Drie vrouwen voeden een jongen van veertien op. '20th Century Women' is een tragikomische film over de weg naar volwassenheid.
Affiche van de film 20th Century Women

De Amerikaanse regisseur Mike Mills, niet te verwarren met de gelijknamige bassist van R.E.M., wordt sterk beïnvloed door het leven van zijn ouders. In zijn vorige film Beginners voerde hij een man op die pas op zijn 75ste uit de kast kwam, net als zijn vader. In 20th Century Women zien we hoe een vrouw, Dorothea, voortreffelijk vertolkt door Annette Bening, haar opgroeiende puberzoon Jamie probeert op te voeden. Omdat ze merkt dat ze minder en minder greep op hem krijgt, roept ze de hulp in van twee andere, beduidend jongere vrouwen. Dorothea is ongegeneerd geïnspireerd door de moeder van Mills en het is niet verboden om bij Jamie aan de regisseur zelf te denken. Via die drie vrouwen is 20th Century Women ook een portret van verschillende vrouwentypes in de 20ste eeuw.

Lieven Trio over 20th Century Women

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.