Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieven Trio over 'A bigger Splash' en over 'L' Avenir'

Lieven Trio over 'A bigger Splash' en over 'L' Avenir'Kunst & Cultuur

Matthias Schoenaerts zet zijn wereldwijde veroveringstocht verder: hij is vanaf deze week te zien in de sensuele film ‘A Bigger Splash’ van Luca Guadagnino. Lieven Trio beschreef het vanmorgen in Espresso als een film die tegelijk aantrekt en afstoot. Onze filmman nam ook nog een tweede film mee: de ontroerende en sterke 'L' Avenir'.

'A Bigger Splash' is een remake van de Franse film 'La Piscine' van Jacques Deray. De Italiaanse regisseur Luca Guadagnino vertelt het verhaal van Marianne Lane, een wereldberoemde rockster zonder stem die samen met haar vriend Paul naar het afgelegen eiland Pantelleria vlucht. Een sensuele, ruwe, hyperactieve film vol rock-'n-roll.

In de nieuwste film 'L' Avenir van Mia Hansen-Løve speelt Isabelle Huppert de filosofielerares Nathalie die haar leven plots opnieuw moet opbouwen. Lieven Trio was onder de indruk: "Een ijzersterke vertolking, Isabelle Huppert blijft keer op keer weer verrassen. Grote klasse!" 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.