Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieven Trio over 'Krigen'

Lieven Trio over 'Krigen'Kunst & Cultuur

Al 14 jaar lang is Denemarken betrokken in de oorlog in Afganistan. In deze film geeft regisseur Tobias Lindholm een beeld van hoe de soldaten dit conflict beleven. Het leverde hem een Oscarnominatie op.
Affiche van 'Krigen'

Affiche van 'Krigen'

Het is een verhaal over een legercommandant op missie in Afganistan. In het heetst van de strijd neemt hij een beslissing met fatale gevolgen. Nadien moet hij zich verantwoorden voor de rechtbank in Denemarken. De film is dus een mengeling van een oorlogsfilm en een rechtbankdrama.

Tobias Lindholm schreef mee aan de scenario's van o.m. de TV-reeks 'Borgen' en 'Jagten' (van Thomas Vinterberg), maar regisseerde deze film dus ook zelf. Het is een sterk verhaal, dat heel goed geresearched is en dus heel realistisch overkomt.

Volgens Lieven Trio doet 'Krigen' wat goede cinema moet doen: een kijker op z'n ongemak stellen en laten nadenken, zekerheden doen wankelen.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.