Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieven Trio over L' Economie du Couple

Lieven Trio over L' Economie du CoupleKunst & Cultuur

Op het filmfestival van Cannes was ons land dit jaar goed vertegenwoordigd: de broers Dardenne stelden er hun nieuwe film voor, maar ook Joachim Lafosse was aanwezig met ‘L’Economie du Couple’. Vandaag komt die film in de zalen, en er is ook een nieuwe prent van Michael Moore.
Poster van 'L'Economie du Couple'

Poster van 'L'Economie du Couple'

‘L’Economie du Couple’ gaat over een jong koppel dat uit elkaar gaat. Geen baanbrekend onderwerp in de cinema, maar de focus op het economische aspect van de scheiding zorgt voor een verfrissende wending in dit verhaal.

De film put zijn kracht uit de sterke dialogen en de levensechte personages. Zo zijn er de twee jonge dochters van het koppel, tweelingzussen, die met hun hechte band de ouders een omgekeerde spiegel voorhouden. Niet toevallig dat de film in realisme uitblinkt, regisseur en scenarioschrijver Joachim Lafosse heeft er zelf net een scheiding opzitten. Cédric Kahn en Bérénice Bejo kregen tijdens de opnames vaak de kans om te improviseren en volgens Lieven heeft dat hun acteerprestaties goed gedaan. Vooral Bérénice Bejo zet een enorm geloofwaardig personage neer.

Naast ‘L’Economie du Couple’ is er ook nog de nieuwe documentaire van Michael Moore. Voor ‘Where to invade Next’ komt de documentairemaker in Europa maatschappelijke concepten stelen, om ze dan terug mee te nemen naar de VS. Het is een typische, satirische Moore-film (want documentaire is misschien wat te kort door de bocht) die een heel optimistisch beeld van Europa schetst. Daar hebben we in deze tijden misschien nog iets aan.

Lieven Trio over L' Economie du Couple

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.