Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieven Trio over Le confessioni en The Look of Silence

Lieven Trio over Le confessioni en The Look of SilenceKunst & Cultuur

Gisteren ging ‘Le Confessioni’ van de Italiaanse regisseur Roberto Andò in première op het Filmfestival in Oostende. Lieven Trio besprak de film in Espresso. Hij bracht ook een tweede film mee: de documentaire ‘The Look of Silence’.
Afbeelding van 'The Look of Silence'

The Look of Silence

‘Le Confessioni’ is een fabel over macht en over de realiteit -of eerder surrealiteit- van de hedendaagse economie, waar een paar individuen God spelen.

 

‘The Look of Silence’ is het vervolg op ‘The Act of Killing’. Regisseur Joshua Oppenheimer volgt deze keer Adi, de broer van één van de slachtoffers van de genocide in Indonesië in de jaren 60. Adi gaat praten met de beulen. Een sobere, maar indrukwekkende film, zo vindt Lieven Trio. 

De documentaire is intussen al twee jaar oud, maar is nu opnieuw twee keer te zien in Cinema Aventure in Brussel op vrijdag 16 september en zondag 18 september om 21.30 uur.

Lieven Trio over 'Le Confessioni' en 'The Look of Silence'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek, samen met Cara of Sieglinde, wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: espresso@klara.be