Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieven Trio over Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Lieven Trio over Miss Peregrine’s Home for Peculiar ChildrenKunst & Cultuur

Tim Burton heeft een nieuwe film, dus ging Lieven Trio kijken. Hij hoopte dat de oude Burton terug was, maar een echte comeback werd het niet.
Afbeelding van de 'peculiar children' uit de film

De 'peculiar children' uit de film

Tim Burton baseerde zich voor zijn film op het gelijknamige boek van Ransom Riggs. Riggs verzamelde foto’s uit het begin van de twintigste eeuw, zijn fascinatie ging naar beelden van kinderen die iets unheimlichs uitstraalden. Rond die foto's schreef hij het verhaal over 'peculiar children', kinderen met bepaalde gave of aandoening, zoals bijvoorbeeld een meisje met superkracht of een onzichtbare jongen. Die kinderen zitten veilig verstopt in het tehuis van Miss Peregrine, die ze probeert te beschermen tegen griezelige monsters. Jack, een ordinaire tiener uit Florida, gaat na de verdachte dood van zijn grootvader op onderzoek en ontdekt zo het tehuis.

Toch heeft Tim Burton zich het verhaal helemaal toegeëigend. "Als je niet wist dat zijn film op het boek van Riggs gebaseerd was, zou je denken dat hij het zelf bedacht heeft", zo zei Lieven Trio.

Lieven Trio over 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.