Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieven Trio over The Red Turtle

Lieven Trio over The Red TurtleKlassieke muziek

Met het wisselvallige weer in het vooruitzicht wordt het de perfecte zomer om in de bioscoop te vertoeven. Lieven Trio komt ons elke week verblijden met een nieuwe film en vandaag was de animatiefilm The Red Turtle aan de beurt.
The Red Turtle reclameposter

The Red Turtle

De Nederlandse regisseur en illustrator Michael Dudok de Wit werkte voor zijn langspeeldebut samen met de iconische Japanse filmstudio Ghibli. Het resultaat is een betoverende film die straalt in haar eenvoud, zowel stilistisch als inhoudelijk. 

De premisse van de film is simpel: een man spoelt aan op een eiland en die blijkt, inderdaad, onbewoond te zijn. Tenminste, als je een mysterieuze rode schildpad niet meerekent. Zonder dialogen en geheel woordloos wordt een universeel verhaal over aanvaarden en loslaten verteld. 

Dudok de Wit won in 2001 een Oscar voor zijn ontroerende kortfilm Vader en Dochter en volgens Lieven Trio maakt ook The Red Turtle een goede kans om er dit jaar in de prijzen te vallen. Dat deed het immers al op het filmfestival van Cannes, waar het de speciale juryprijs van de selectie Un Certain Regard ontving. 

Lieven Trio over The Red Turtle

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.