Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieven Trio over Souvenir

Lieven Trio over Souvenir Kunst & Cultuur

Na zijn debuut ‘Noordzee Texas’ heeft de Belgische regisseur Bavo Defurne een nieuwe film uit: ‘Souvenir’. Met niemand minder dan een knalroze Isabelle Huppert in de hoofdrol.
Poster van Souvenir

Souvenir

In Souvenir vertelt Bavo Defurne het verhaal van Liliane die nu in een patéfabriek werkt, maar vroeger een bekende zangeres was. Ze deed 30 jaar geleden mee aan het Eurovisiesongfestival, maar won niet en is sindsdien helemaal in haar schulp gekropen. Iedereen is haar vergeten en ze leidt dus een bescheiden leventje als arbeidster in de fabriek. Tot Jean in de fabriek komt werken, een jonge collega die haar wel nog herinnert en zelfs verliefd wordt…

Bavo Defurne creëert in Souvenir een heel eigen universum, waar alles heel klein en breekbaar is, alsof het zich onder een stolp afspeelt. ‘Een schattig verhaal, met paar mooie observaties over onzekerheid, maar niet echt memorabel’, zo luidde het oordeel onze filmkenner Lieven Trio.

 

Lieven Trio over Souvenir

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.