Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lieven Trio over Unhinged: "Pulpy en angstaanjagend"

Lieven Trio over Unhinged: "Pulpy en angstaanjagend"Kunst & Cultuur

Beklemmende actie op het grote scherm, dat hebben we een hele tijd moeten missen. Maar deze week komt Unhinged in de bioscoop, een thriller met Russell Crowe. Lieven Trio: "Russell Crowe speelt in Unhinged de vleesgeworden agressie zelf, angstaanjagend."

Een losgeslagen Russell Crowe in Unhinged

Rachel is onderweg naar haar werk en heeft haast. Wanneer het groen wordt, blijft er een hele grote pickup-truck voor haar stilstaan. Ze ramt op haar claxon en rijdt daar met gierende banden voorbij. Op dat moment wordt de man in de truck, gespeeld door Russell Crowe, woedend, het begin van een kat-en-muisspel.

Unhinged is een harde actiethriller van regisseur Derrick Borte. Lieven Trio: "Borte wil er een film-met-een-boodschap van maken. Maar daar is hij net iets te pulpy voor."

Toch slaagde Borte er in om toch enkele thema's geslaagd aan te raken. "De film illustreert het probleem - zei het wat karikaturaal - van toxische mannelijkheid, het soort man dat vervuld is van een diepe vrouwenhaat die zijn frustratie alleen maar met geweld en machtsvertoon kan uiten."

Beetje onnozele film, maar tegelijk ook wel echt spannend en entertainend.
Lieven Trio

Russell Crowe zelf is in Unhinged onherkenbaar. Lieven Trio: "Hij speelt met volle overtuiging en legt zijn volledige gewicht in de schaal. Letterlijk en figuurlijk, waadoor hij eruitziet als een soort kolossale stormram. Een memorabele acteerprestatie'"

Lieven Trio over Unhinged

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.