Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Light Blue, de nieuwe cd van het Edenwood duo

Light Blue, de nieuwe cd van het Edenwood duoBlijf verwonderd!

Cellist Wouter Vercruysse en gitariste Catherine Struys vormen sinds 2016 het Edenwood duo. Hun doel is om het recente repertoire voor cello en gitaar bekend te maken bij het brede publiek: "Discover tomorrow's classics!" is niet voor niets de slagzin op hun website. Na hun debuutplaat als duo, Another Place, en een cd rond Alan Charlton, brachten ze een nieuwe cd uit met de titel Light Blue. Wouter Vercruysse en Catherine Struys komen hierover vertellen in Music Matters op maandag 13 december.
© www.Ede.nieuws.nl

Het Edenwood duo

Het repertoire voor cello en gitaar is pas de laatste 50 jaar echt opgepikt door componisten. Een van de pioniers die dit repertoire uitvoeren en mee vorm geven is het Edenwood duo. Cellist Wouter Vercruysse en gitariste Catherine Struys promoten hun geliefkoosde repertoire aan de hand van vele filmpjes op hun YouTubekanaal en willen zo aantonen hoe gevarieerd en kwaliteitsvol de muziek is die ze brengen als duo.

Hun nieuwe cd Light Blue draait rond drie grotere werken: Episodics van Nathan Kolosko, Light Blue van Giorgio Mirto of Sonates pour Guitare et Violoncelle en Quatres Rêves van Mathias Duplessy, aangevuld met kortere werken van Nicolas Meunier, Ageir Aarøen en Armand Coeck. De Sérénade van Meunier en de Episodics van Kolosko werden speciaal voor deze cd geschreven in samenwerking met de muzikanten.

Opvallend is dat de zes componisten wiens werk door het Edenwood duo is opgenomen op hun nieuwe cd allemaal gitaristen zijn die met hun composities iets willen vertellen. Giorgio Mirto baseerde bijvoorbeeld zijn eerste en derde deel op specifieke personen: respectievelijk 'Letters on the Table' over een gast bij Mirto thuis die bij het weggaan een briefje achterliet en 'Omar', de cellist waarvoor Mirto dit werk oorspronkelijk componeerde.

 

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder.

13/12/2021 Edenwood duo

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.