Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lijden, medelijden & religie. Trio@Klarafestival

Lijden, medelijden & religie. Trio@KlarafestivalKunst & Cultuur

Zaterdag van drie tot vijf: welke plaats voor religie?
And you must suffer (foto Mirjam Devriendt)

And you must suffer (foto Mirjam Devriendt)

Wees gegroet voor een debat over religie en spiritualiteit in onze seculiere samenleving met Anya Topolski, Rachida Aziz, Jonas Slaats, Ernst van den Hemel en Werner Trio.

De rode draad door het programma van het Klarafestival zijn religie en spiritualiteit. In het Westen zijn de kerken leeggelopen, maar de Mattheuspassie van Bach trekt elk jaar volle zalen. Waar vinden we troost in postseculiere tijden? Welke rol kan kunst hierin spelen? Hoeveel ruimte mag religie in het openbare leven innemen?

Aansluitend bij de nieuwe muziektheaterproductie And you must suffer gaan Klarafestival en Rekto:Verso (tijdschrift voor cultuur en kritiek) op zoek naar antwoorden.

Werner Trio modereert een debat met religie- en literatuurwetenschapper Ernst van den Hemel (Universiteit Utrecht), ethica en joods-progressieve denker Anya Topolski (Hoger Instituut voor Wijsbegeerte KUL), auteur en sociaal activist Jonas Slaats en modeontwerpster en opiniemaker Rachida Aziz.

De muziek is van Eric Sleichim (BL!NDMAN) .

Op zaterdag 12 maart van drie tot vijf op Klara.

BL!NDMAN
BL!NDMAN

Trio

Werner Trio ging tot de zomer van 2018 in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag. Vanaf september 2018 verschoof Werner Trio naar de vrijdagavond en ging het programma 'Vrijdag' van start.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via trio@klara.be

Een aantal afleveringen van Trio kan nog steeds gedownload worden als podcast.