Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Little Women

Little WomenKunst & Cultuur

Little Women, het boek van Louisa May Alcott, is al zeven keer verfilmd. Maar regisseur Greta Gerwig valt met deze nieuwe versie niet in herhaling. De film kreeg afgelopen zondag nog de Oscar voor Beste Kostuums. Filmkenner Lieven Trio: “Het is een frisse film met veel liefde voor de personages. Een geweldige dynamiek tussen de acteurs.”
Afbeelding van de vier zussen van de familie March© Internet Movie Database (IMDb)

De vier zussen van de familie March

Little Women gaat over de familie March en speelt zich af in de jaren 1860. Vier zussen wonen bij hun moeder terwijl de vader vecht in de Amerikaanse burgeroorlog. Ze groeien op tot ambitieuze dames die dromen van een succesvolle toekomst. De kans dat hun dromen zullen uitkomen is klein. Omdat ze vrouwen zijn. Toch laten ze zich niet doen en streven ze vastberaden hun dromen na.

Een feest van acteurs. Zelden zoveel acteertalent in één film gezien.
Lieven Trio

Vrouwen met grote dromen

Trio: “In het verhaal staat de positie van vrouwen in de maatschappij centraal. Maar de film is geen feministisch pamflet. Hij toont hoe verschillende vrouwen van andere dingen dromen. En soms zelfs wensen hebben die elkaar tegenspreken.”

“Greta Gerwig is een geweldig getalenteerde regisseur”, zegt Trio. Ze maakte in 2017 al het prachtige Ladybird. Een film over een tienermeisje met grote dromen. Die levendigheid steekt zij nu ook in Little Women. Een kostuumdrama dat voelt zoals een film van nu.

Lieven Trio over Little Women

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.