Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ludovico Einaudi voegt een extra concert toe op 16 april in Koninklijk Circus

Ludovico Einaudi voegt een extra concert toe op 16 april in Koninklijk CircusBlijf verwonderd!

Nadat het concert van Ludovico Einaudi op 25 maart in Koninklijk Circus op minder dan tien minuten uitverkocht was, voegt de Italiaanse componist en pianist een extra show toe. Op 16 april komt hij opnieuw naar Koninklijk Circus voor een intiem concert in trio bezetting. Ludovico Einaudi is de meest gestreamde klassieke componist ter wereld en heeft meer dan anderhalf miljoen albums verkocht.
© VRT rr

Ludovico Einaudi

Met zijn minimalistische muziek veroverde hij de harten van miljoenen fans en trekt hij overal ter wereld volle zalen. Zijn concerten in België zijn ook keer op keer uitverkocht. De klassiek geschoolde Einaudi verwierf faam bij een breed publiek met zijn soundtracks voor films en televisieseries als 'Intouchables’, 'I’m Still Here’, 'Doctor Zhivago’ en 'Acquario’.

Daarnaast brengt hij met de regelmaat van de klok solo-albums uit waarbij hij zijn intrigerende composities met steeds wisselende bezettingen uitvoert. Voornaamste wapenfeiten zijn "I Giorni” (2001), "Nightbook” (2009), "In A Time Lapse” (2013), "Taranta-project” (2015) en zijn laatste solo-cd "Elements” (2015). Critici loven de dromerige pianostukken en georkestreerde soundscapes en riepen hem tot de waardige erfgenaam van Chopin, Satie, Glass en Reich uit.

Dat Einaudi’s rustige, langzame, idealistische muziek zo populair is, komt volgens de pianist doordat steeds meer mensen zoeken naar rust, privacy, iets dat helpt om een nieuwe persoonlijke ruimte te creëren. "Ik denk dat mensen voelen dat mijn muziek integer is. Mijn composities zijn eigenlijk een metafoor voor innerlijke reflectie, geduld, privacy en meditatie of bidden. Mijn muziek bereikt veel mensen die daarnaar zoeken en ik vind het geweldig dat dit lukt. Ik maak geen klassieke muziek, maar muziek die over grenzen gaat.”

In 2016 haalde Einaudi de wereldpers als het gezicht van de campagne van Greenpeace. Op de adembenemende Noordelijke Ijszee performde hij zijn compositie 'Elegy for the Arctic’.

De ticketverkoop voor het extra concert op 16 april in Koninklijk Circus start op vrijdag 21 december om 10u via www.greenhousetalent.be.

Greenhouse Talent waarschuwt voor illegale ticketwebsites en benadrukt dat Ticketmaster het enige officiële verkoopkanaal is. De zwarte lijst met doorverkopers is te vinden op ilovemyticket.com.

Hou ook Klara, klara.be, onze nieuwsbrief en onze sociale media in de gaten, want wij zullen in de loop van 2019 nog een aantal tickets mogen weggeven.

Klassiek Leeft

Uw gedroomde speelruimte voor klassieke muziek met de beste nieuwe vertolkingen van dit ogenblik.

Presentatie: Bart Stouten / Anne-Marie Segers

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klassiekleeft@klara.be

Elke weekdag, telkens van 09 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.