Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Luister naar de fijnste kerstfilmmuziek

Luister naar de fijnste kerstfilmmuziekBlijf verwonderd!

Kerstmis betekent ook... kerstfilms! Zeker in 2020, nu de familiefeesten zijn geschrapt. Maar met de juiste filmmuziek kan je ook een kerstavond in eigen bubbel opluisteren. Robin Broos - co-presentator van The Original Soundtrack en auteur van het gelijknamige weetjesboek - stelde een playlist samen met de warmste kerstfilmmuziek.
Still uit de film Home Alone

Home Alone

Er zijn kerstfilms. Er zijn films waarin het toevallig kerst is. En er zijn kerstscènes in films die helemaal niet over kerst gaan. Dan zijn er slingers, ballen en lichtjes. En de nodige Jingle Bells, ook in de score.

Deze playlist start met de instant kerstklassieker Somewhere in My Memory uit Home Alone. Dan gaat het van La La Land over Love Actually, tot Edward Scissorhands en Die Hard. En een gekke finale door C-3PO en R2-D2! Voor elk wat wils, perfect op de achtergrond tijdens de hoofdschotel op kerstavond. Of uitgeteld in de zetel na té veel kroketten.

The Original Soundtrack - het boek - is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts, ligt nu in de boekhandel en is te bestellen op theoriginalsoundtrack.be.

Boek van The Original Soundtrack
Boek The Original Soundtrack