Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Podcast

De podcasts van Klara

Onze podcasts zijn ook te vinden op VRT NU

Beluister op VRT NU

In de kijker

De Riviera

Over historische plekken en kunstenaars aan de Côte d'Azur. Hoezo, het liedje 'La Mer' van Charles Trenet gaat niet over de zee? En hebben wij daar echt een Belgisch eiland? Kunstjournalist Eric Rinckhout reist langs de Cote d’Azur met verhalen over de iconische plekken en beroemdheden die daar woonden of flaneerden. Aan de Middellandse Zee vond Grace Kelly haar Prins Rainier van Monaco, en ballerina Isodora Duncan... de dood. Tijdens een ritje in een cabrio draaide haar sjaaltje in de wielen. Maar ook over het zuiderse verblijf van violist Paganini, de filosoof Nietzsche en Guy de Maupassant weet Rinckhout alles.

26 Afleveringen

De krantencommentaren

De nieuwsjournalisten van VRT NWS spitten de kranten uit en geven een overzicht van de editorialen van de Vlaamse kranten.

49 Afleveringen

Boem Paukeslag

Hoe actueel is Paul van Ostaijen, een eeuw na 'Bezette stad'? Over holle havens, lege straten en het kolkende nachtleven. Klara en Vlaams- Nederlands Huis De Buren nemen de proef op de som. Jaouad Alloul, Ruud Gielens, Gaea Schoeters en Emy Koopman lezen van Ostaijen met de ogen van vandaag en gaan daarbij het gesprek aan met vrienden, collega’s en onbekenden. Met biograaf Matthijs de Ridder zit ook Antwerpse dichter van Ostaijen zelf steeds mee aan tafel.

5 Afleveringen

De Bourgondiërs met Bart Van Loo

Vlaanderens bekendste francofiel Bart Van Loo vertelt het spannende ontstaan van de Lage Landen. Wat blijkt? We zijn een Bourgondische uitvinding. Een wonderlijke en gevaarlijke reis langs brandstapels, feestelijke banketten, de pest, riddertoernooien, Jeanne d’Arc en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck.

10 Afleveringen

Nieuwe afleveringen

Zijdenkers: de blik van vrouwelijke filosofen op de wereld

Samen met vier Zijdenkers onderzoekt Greet Van Thienen enkele nieuwe vragen. Hoe te leven op een beschadigde planeet? Welk mensbeeld hoort daarbij? Is een foetus een astronaut in een ruimteschip, een broodje in de oven, of een onderdeel van de zwangere vrouw? Hoe kunnen we de niet-Westerse filosofie inzetten en wat betekent dat dan? En hoe kan de diversiteit een plek vinden in het huis van de filosofie?

Luister nu

Alle podcasts

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet