Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Actrice en comédienne Veerle Malschaert: "Ik denk dat je maar echt goed kan verbinden als je goed alleen kan zijn."

Door Berg en Dal
15 dagen geleden
5 min
Volgende afleveringen afspelen

Op zondag 9 januari ging Pat Donnez in Berg en Dal het gesprek aan met actrice en comédienne Veerle Malschaert. Van televisie kan je haar herkennen als Carla uit Flikken. Intussen heeft ze echter ook al vijf onewomanshows op haar palmares staan. De laatste was 'Deel mij', een hartverwarmende tragikomische voorstelling over alleen staan en samen vallen.

Veerle groeide op in de supermarkt van haar ouders in Dendermonde. Toen ze jong was zag ze voor zichzelf drie opties: "ofwel word ik advocaat, ofwel psychiater, ofwel actrice". Het is dus dat laatste geworden, en hoe! Veerle Malschaert is een actrice die niet te beroerd is om zichzelf binnenstebuiten te keren op een podium.

Ter voorbereiding van haar laatste show plaatste ze een oproep in de Gentenaar: "ik wil mij delen met wildvreemde mensen. Wie wil kan mij contacteren om met hem of haar te gaan wandelen". Ze ging op zoek naar verhalen over eenzaamheid en maar liefst 350 mensen meldden zich aan. "Is het probleem vandaag niet dat we voor onszelf slecht gezelschap zijn en daardoor niet alleen kunnen zijn?" vraagt Pat. "Ik denk dat je maar echt goed kan verbinden als je goed alleen kan zijn, als daar geen afhankelijkheid in zit van ‘ik moet bij jou zijn, want ik wil niet alleen zijn’,” gelooft Veerle.

Herbeluister de volledige aflevering van Berg en Dal via je favoriete podcast-platform of klik hier.  

 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's