Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

De Tuin van Eden komt terug... en tuinman Bart ook!

Door De Liefhebber
2 maanden geleden
00:55 min
Volgende afleveringen afspelen

Het iconische programma De Tuin van Eden komt terug! Meer dan twintig jaar geleden verzette het programma bakens met de geraffineerde muziekkeuze van Greet Van 't Veld en de poëtische, beeldrijke presentatie van Bart Stouten. 

De voor die tijd ongewone vrije associaties van klanken leverden pareltjes van uitzendingen op, waarbij de muziek kon meanderen van klassiek naar jazz en vandaar naar wereldmuziek of cross-over.

Bart Stouten schreef over de vruchtbare samenwerking met Greet Van 't Veld in zijn boek 'Kersen eten om middernacht' schreef: 'De Tuin van Eden werd meer dan een radioprogramma voor mij. Het veranderde mijn leven: taal was niet meer als voorheen, schoof steeds verder op in de richting van muziek. Ik bouwde in veertig, vijftig seconden met woorden een sfeer, zoals de componist in zijn partituur een maat of tien met noten construeert. Dat werd een poëtisch voorspel, een woordpreludium om lekker in te zwemmen met de ideeën die ik tijdens de beluistering in vlugschrift genoteerd had.'  

Op 2 oktober 2021 was Bart Stouten te gast in De Liefhebber. Daar maakte hij bekend dat hij vanaf 8 oktober 2021 zich elke vrijdag tussen 17 en 20u weer met de grote toewijding van weleer zal ontfermen over de door Greet aangelegde tuin.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde Programma's