Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

De zomer van klara

Ann veronica janssens maakt kunst van licht

Ann Veronica Janssens maakt kunst van licht

Door De zomer van Klara

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

5 min

Deze zomer is de Belgische kunstenares Ann Veronica Janssens ‘partout’! Je kan een hele Tour de France rondom haar werk maken. In het Pantheon in Parijs installeerde Janssens een ronde spiegel met een diameter van 944 cm onder de legendarische Slinger van Foucault. Ze stelt tentoon in Avignon, in Saint-Paul-de-Vence en in Grignan kan je de prachtige Chapelle de Saint Vincent bezoeken.

Ann Veronica Janssens werkt met licht. Ze benadert licht op vele manieren maar altijd in relatie tot de ruimte. De architectuur bepaalt wat ze doet. Zoals in Chapelle de Saint Vincent waar ze monolieten uit glas in de ramen plaatst. Een spektakel dat rekening houdt met de stand van de zon. Of zoals in het Pantheon in Parijs waar bezoekers door een eenvoudige spiegel de prachtige architectuur van het gebouw herontdekken.

Chantal Pattyn: “Licht is inderdaad haar materiaal. En dat neemt vele vormen aan. Ze gooit gekleurde glitter op de vloer van het museum en werkt met mist waarin je je verliest. Ze maakt staande werken uit glasplaten die afhankelijk van hoe je ze benadert en het uur van de dag van kleur veranderen.”

Wie deze zomer naar Frankrijk afreist, kan werk van Ann Veronica Janssens bekijken in Grignan, in de schaduw van het kasteel waar Madame de Sévigné haar brieven schreef. Maar ook in Avignon, in de Collection Lambert (www.collectionlambert.com), in Fondation CAB in Saint Paul de Vence (www.fondationcab.com) en uiteraard in het Patheon in Parijs (www.paris-pantheon.fr).

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet