Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Home

Luister

Klara Select

De zomer van klara

De vrouwen van benjamin britten de moeder van britten was zo fier als een gieter

De vrouwen van Benjamin Britten: De moeder van Britten was zo fier als een gieter

Door De zomer van Klara

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

7 min

Mark Janssens gaat deze zomer op zoek naar de vrouwen van Britten. Van zijn moeder tot zijn zussen, van vrouwen tot collega's, tot zijn verpleegster aan zijn sterfbed. 

Benjamin Britten is niet weg te denken uit het muziekleven van na de Tweede Wereldoorlog. Het is een Brit, geboren in 1913, verliefd op de zee, maar ook op een man. Homoseksueel in een tijd waarin het in Engeland strafbaar was om niet hetero te zijn. 

De eerste vrouw in het leven van Britten was zijn moeder. Vader is tandarts en het gezin Britten woont boven de tandartspraktijk in een huis met zicht op zee. De zee en het water, de golven, de vissers keren vaak terug in de fantasie en muziek van Benjamin Britten. 

Moeder Britten zong en was verbonden aan een muziekvereniging in Lowestoft, waar ze woonde. Ze organiseerde muzikale avonden in de woonkamer en was een enorme steun voor haar componerende zoon. Op die avonden klonk er vaak muziek van Benjamin, en dan was ze zo fier als een gieter. 

 

 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet